1. HTPG
  2. /
  3. Uddannelser
  4. /
  5. 2 ÅRIG STX
  6. /
  7. Studieretninger

Studieretninger

På Høje Taastrup Private Gymnasium kan du vælge din uddannelse på helt andre måder end på andre gymnasier.
Udover de sproglige, samfundsvidenskabelige og naturvidenskabelige studieretninger har du mulighed for at vælge blandt yderligere 5 udvidede studieretninger på STX uddannelsen.
Vi kalder disse udvidede studieretninger for STX business, STX sundhed, STX medie, STX super sprog og STX kultur.
En studieretning er en kombination af to-tre fag, som bliver særlige for dig og din klasse. Disse fag får et kernefokus i dit uddannelsesforløb og kommer til at arbejde tværfagligt sammen om projekter. Studieretningsfagene er på A- eller B-niveau og afsluttes normalt med en skriftlig eksamen efter 3.g.

Du skal ved dine overvejelser tænke dig grundigt om i forhold til videregående uddannelser. Vi orienterer dig om valgmulighederne på skolen, og du vil også få mulighed for at tale med lærerne fra fagene, du måtte overveje at tage, så du får en god baggrund for at vælge den rigtige studieretning.

Udvidede studieretninger

photo
STX

Business

På denne linje har vi erstattet fagene idræt, oldtidskundskab, to naturvidenskabelige fag og det ene kunstneriske fag med de økonomiske fag virksomhedsøkonomi, afsætning og innovation. Denne linje kombinerer bredden og dybden på STX med viden om, hvordan det er at starte og drive en virksomhed.
photo
STX

Sundhed

Her er der fokus på fag og kompetencer, som man typisk får brug for, når man skal læse videre inden for det sundhedsfaglige område fx medicin, sygepleje og fysioterapi. Alle elever på denne linje har idræt, biologi og kemi og der vil være praktikophold på steder, hvor der arbejdes med sygdom og sundhed.
photo
STX

Medie

Dette er en studieretning med mediefag og medieproduktion til dig, der vil formidle og fortælle historier med nye medieteknologier. Du har mediefag på B-niveau, kommunikation, IT og samfundsfag samt udvikling af film, hjemmeside, spil el.lign. – gerne i samarbejde med nogen udenfor skolen.