21 apr 2020

Vi ønsker at skabe en åben atmosfære for eleverne

Elevråd: >>Vi ønsker at skabe en åben atmosfære for eleverne så alle kan ytre sig frit<< 

På Høje Taastrup Private Gymnasium har tradition om et elevråd, altid været en selvfølge som ikke kun har været til glæde for eleverne, men også en gavn for den fundamentale ramme af faglighed -og sociale struktur på gymnasiet. 

Det daglige arbejde bliver organiseret via Lectio og Elevrådet hjemmeside, hvor opdateringer sker løbende.  

Elevrådet er stedet, hvor du som elev kan sprænge kreativitets grænser, 

stedet hvor du har mulighed for at debattere frit, og stedet hvor du kan komme med dine problemer samt løsninger på eventuelle ændringer, der kan være med til at skabe en bedre hverdag for dig som elev, men frem for alt er elevrådet netop stedet, hvor du kan blive hørt.

Elev udvalg

På Høje Taastrup Private Gymnasium har man netop etableret flere udvalg, som giver eleverne mulighed for at udfordre den demokratiske dannelse, og give et klart billede af hvordan man griber tingene an på, samt hvordan man håndtere tingene i egen hånd. Dette indebærer bl.a. at eleverne har mulighed for at have indflydelse på skoleindretningen, de sociale medier, og forslag til at bestræbe sig efter et bedst muligt trivselsgrundlag for gymnasiet. Dette betyder nemlig også at Formand og næst formand af elevrådet, altid kan bearbejde henvendelser fra elever, med rektor. 

Udover at eleverne har indflydelse på deres uddannelse samt deres gymnasium gennem elevrådet, så har alle elever valgret og er valgbare til elevrådet. På Høje Taastrup Private Gymnasium har elevrådet helt unikt den dag i dag. Eleverne har gennem de seneste år, blevet elevernes platform, og hermed eleveres repræsentation over for institutionen, og er blevet brug til at styrke den demokratiske forståelse blandt eleverne. Elevrådet beskæftiger sig også med det helt afgørende som er elevernes interesser som bl.a. vedrøre det faglige indhold og kulturelle, personlige og økonomiske interesser på Høje Taastrup private Gymnasium. Disse opgaver varetages gennem samarbejdes med skolebestyrelsen, lederen og de øvrige personalegrupper på gymnasiet. 

Elevrådets vision er at skabe stærkere relationer med elever, lærer samt ledelsen, og i fremtiden opfylde flere forslag til hvordan skolens ydre og indre værdier kan bestræbe sig efter bedre resultater.